Opinie myśliwych - wiadomości

 
 

ŁOWIECTWO W POLSCE, łowiectwo w polskich lasach, łowiectwo myślistwoŁOWIECTWO W POLSCE - Chcemy poznać i przedstawić innym opinie myśliwych, również te najbardziej kotrowersyjne, dotyczące łowiectwa. Czytaj zgromadzone tu artykuły na temat: łowiectwo w polsce, łowiectwo w polskich lasach. Dzięki doświadczeniu myśliwych, którzy, jak mamy nadzieję, podzielą się nim z innymi, łowiectwo myślistwo stanie się temat głębiej poznanym. Tu również wiadomości na temat łowiectwo koła łowieckie.




Powrót - Opinie myśliwych kompendium »


    • 2016-05-12, komentarzy (0)

      Co zawdzięczamy myśliwym?

      Co zawdzięczamy myśliwym?

      Powroty wspaniałych zwierząt do polskich lasów: bobra sokoła wędrownego czy żubra śródpolne remizy w których zwierzyna znajduje schronienie i pożywienie wodopoje zimowe dokarmianie To wszystko zawdzięczamy myśliwym Polowania których celem jest zachowanie równowagi w lasach stanowią tylko niewielką część tego czym zajmują się myśliwi W &8222;Gazecie Prawnej&8221; możemy znaleźć bardzo ciekaw

      zobacz więcej »0


    • 2016-01-16, komentarzy (0)

      STOP MANIPULACJI PSEUDOEKOLOGÓW

      STOP MANIPULACJI PSEUDOEKOLOGÓW

      Moi DrodzyŚrodowisko pseudoekologów i przeciwników politycznych obecnego rządu robi wszystko byle tylko doprowadzić do zastopowania nowelizacji ustawy &8222;Prawo łowieckie&8221; Krzykiem w tefałenach doprowadzili do sytuacji w której klub PiS (który stworzył projekt) wycofał się z niego a to tylko dlatego że potrafili zmobilizować swoich popleczników i słać dziesiątki maili do posłów i senatorów

      zobacz więcej »0


    • 2015-12-08, komentarzy (0)

      .....trochę poecji

      .....trochę poecji

      Wisława Szymborskaciągle aktualnaNic dwa razy się nie zdarza i nie zdarzy Z tej przyczynyzrodziliśmy się bez wprawyi pomrzemy bez rutyny Choćbyśmy uczniami bylinajtępszymi w szkole światanie będziemy repetowaćżadnej zimy ani lata Żaden dzień się nie powtórzynie ma dwóch podobnych nocydwóch tych samych pocałunkówdwóch jednakich spojrzeń w oczy Wczoraj kiedy twoje imięktoś wymówił przy mnie głośnota

      zobacz więcej »0


    • 2015-09-14, komentarzy (0)

      Miłość do rodzinnego gniazda

      Miłość do rodzinnego gniazda

      To będzie opowieść o bocianach chociaż najlepszą renomą cieszą się pewnie w Polsce orły ale cóż orzeł bielik którego widuję bujającego nad stawem gdzie hoduje się karpie to ku memu zaskoczeniu też bardziej &8222;Wojtek&8221; niż orzeł Bociana czarnego mało kto pewnie widział ale i o nim będzie sporoPolska to taki kraj gdzie bociana darzy się szczególną sympatią i trudno ludziom zrozumieć to że n

      zobacz więcej »0


    • 2015-02-05, komentarzy (0)

      Amazonki - wojownicze kobiety

      Amazonki - wojownicze kobiety

      Któż z nas nie słyszał o legendarnym plemieniu Amazonek &8211; wojowniczych kobiet które żyły w odosobnieniu tworząc społeczność wyłącznie żeńską Doskonale radziły sobie bez mężczyzn walcząc o zachowanie niezależności i wolności nie poddając się męskim najeźdźcom a przepędzając ich oddziały i obrastając coraz większą legendą Amazonki znane były z doskonałych zdolności łuczniczych i jeździeckich św

      zobacz więcej »0


    • 2014-12-30, komentarzy (0)

      Rykowisko

      Rykowisko

      Rykowisko to jak powszechnie wiadomo okres godowy jeleni Jest to jedno z najbardziej emocjonujących i zapierających dech w piersiach wydarzeń w świecie przyrody Najczęściej w drugiej połowie września leśną głuszę rozrywa potężny głos natury gdyż jak mówił poeta wszechczasów:Pragnie natura byś był rozmnożonyChoć umrzesz przetrwasz potomkami swymi;Rozpoczyna się walka o to czyje będzie potomstwo Kto

      zobacz więcej »0


    • 2014-12-09, komentarzy (0)

      Trzysta metrów do śmierci

      Trzysta metrów do śmierci

      Całkiem niedawno zdarzyła się tragedia odpoczywający na leśnym parkingu młody człowiek zginął od kuli myśliwego To był ewidentny wypadek Parę dni temu inny człowiek (prawdopodobnie też myśliwy) uzbrojony w sztucer urządził sobie świadome polowanie na ludzi To było ewidentne wariactwo Wniosek: zlikwidować łowiectwo (artykuł był napisany do lokalnego portalu powiatowego o ogólnym charakterze publika

      zobacz więcej »0


    • 2014-08-07, komentarzy (10)

      „Mądry jak baranie jajca!

      „Mądry jak baranie jajca!

      Tytuł wziąłem w cudzysłów bo to nie moja kompozycja słowna to jest popularne powiedzonko ludowe odnoszące się do kogoś komu się wydaje że wszystkie rozumy pojadł Przysłowia są jednak mądrością uniwersalną w tym sensie że nie odnoszą się do kogoś konkretnego personalnie aby ich właściwie użyć należy wybrać adresata Nie ukrywam że mam tutaj kogoś konkretnego na myśli Kogoś kto jest nadzwyczaj upierd

      zobacz więcej »10


    • 2014-07-31, komentarze (3)

      Intelektualny bełkot, czyli zakaz polowania na Wróble

      Intelektualny bełkot, czyli zakaz polowania na Wróble

      Bardzo lubię oglądać programy publicystyczne dlatego że jest to z reguły fascynująca gimnastyka umysłu Można dowiedzieć się wtedy wielu interesujących rzeczy ale i poznać stosunek konkretnych osób do konkretnych spraw Cóż zamiłowanie do słuchania innych jest jak najbardziej zbożne szkoda tylko że czasem tego typu program zamienia się w pseudointelektualny bełkotZupełnie nie dawno na telewizyjnej

      zobacz więcej »3


    • 2014-07-01, komentarzy (0)

      Pierwsze „Złote Dajrot” przyznane!

      Pierwsze „Złote Dajrot” przyznane!

      Mam ogromną przyjemność poinformować wszystkich że obrady Jury Konkursu &8222;O Złote Dajrot&8221; zakończyły się owocnie i całkiem zgodnieZdobywcą historycznego pierwszego na świecie &8222;Złotego Dajrot&8221; zostało Koło Łowieckie &8222;Knieja&8221; z Krakowa drugie miejsce otrzymują &8222;Moje Łowy&8221; zaś trzecie należy do &8222;Buców w Zielonych&8221;Serdecznie gratulujemy wszystkim Uczest

      zobacz więcej »0


    • 2014-05-22, komentarzy (0)

      Szkolenie berneńczyka - czyli berneńskiego psa pasterskiego

      Szkolenie berneńczyka - czyli berneńskiego psa pasterskiego

      Dziś w upalny dzień miała się odbyć kolejna lekcja szkolenia berneńskiego psa pasterskiego o imieniu Amon z Amonem znam się od dawna choć widujemy się dość rzadko jest na tyle grzecznym psem że nie sprawia większych kłopotów swoim zachowaniem a nasze spotkania szkoleniowe zwykle dotyczą utrwalania i udoskonalania znanych mu zachowańDzisiaj wyszło na jaw że Amonomi przydadzą się ćwiczenia z zakresu

      zobacz więcej »0


    • 2014-05-22, komentarzy (0)

      Pierwszy wpis na blogu

      Pierwszy wpis na blogu

      Witajcie zakładam tego bloga bo chcę pisać o szkoleniu psów różnych ras często też ras myśliwskich które miałem okazję szkolićPsy ras myśliwskich często mają taką obiegową opinię że są bardzo niezależne i przez to trudne do szkolenia moim zdaniem jest to nieprawda znam posokowce i wyżły z lepiej wyuczoną komendą "do mnie" niż niejeden owczarek niemieckiJeśli planujesz zakup lub adopcję psa to mas

      zobacz więcej »0


    • 2014-05-19, komentarzy (0)

      Konkurs O Złote Dajrot

      Konkurs O Złote Dajrot

      Po natknięciu się na konkurs składu węglowego w którym do wygrania był 50 kilogramowy worek opału stwierdziłam że piekło już zamarzło i czas najwyższy żebym i ja uruchomiła jakiś konkurs dla Łowieckiego Siostrzeństwa i BraciOto więc ogłaszam wszem i wobec Konkurs &8222;O Złote Dajrot&8221; na najlepszą stronę internetową o tematyce łowieckiej Poniżej zamieszczam Regulamin oraz link do pobrania For

      zobacz więcej »0


    • 2014-04-23, komentarze (2)

      Ankieta dla Dian

      Ankieta dla Dian

      Moje Drogie DianyNasza rzesza z roku na rok powiększa się coraz bardziej nawiązujemy przyjaźnie między sobą kontaktujemy się nawet łączymy w kluby i stowarzyszenia Ale jaki jest prawdziwy wizerunek polującej polskiej kobiety O to właśnie chciałabym Was spytać w krótkiej ankiecie do wypełnienia której serdecznie zapraszamAnkieta powstała w dwóch wersjach: dla oszczędnych w słowach oraz dla tych bar

      zobacz więcej »2


    • 2014-04-03, komentarzy (0)

      Administrowanie zasobami łowieckimi i środowiskiem w Senacie

      Administrowanie zasobami łowieckimi i środowiskiem w Senacie

      W dniu 21 marca 2014 roku w Senacie odbyło się uroczyste posiedzenie Parlamentarnego Zespołu do Spraw Leśnictwa Ochrony Środowiska i Tradycji Łowieckich którego jestem przewodniczącymByło to wyjątkowe spotkanie ponieważ wręczyliśmy na nim świadectwa absolwentom pierwszej edycji pierwszych w Polsce studiów podyplomowych "Administrowanie zasobami łowieckimi i środowiskiem" Wszechnicy Polskiej Szkoły

      zobacz więcej »0


    • 2014-02-18, komentarze (4)

      W obronie łowiectwa

      W obronie łowiectwa

      Jako myśliwi coraz częściej spotykamy się z negatywnym nastawieniem polskiej społeczności do uprawianego przez nas hobby czyli łowiectwa Ciężko jest nam myśliwym pogodzić się z tym faktem ponieważ myślistwo i zbieractwo były fundamentem zawodów zapoczątkowanych już w czasach pierwotnych Utarło się stwierdzenie że to prostytucja jest najstarszym &8222;zawodem&8221; świata ale sięgając do genezy zaw

      zobacz więcej »4



    • 2014-02-05, komentarze (4)

      Łucznictwo część 2

      Łucznictwo część 2

      Konstrukcja łuku bloczkowego cdNa początku należało by ustalić nazwy ważniejszych części łuku aby wiedzieć o czym my właściwie mówimyfot Budowa łuku:Bardzo ważne są poszczególne wymiary łuku Przekładają się one bezpośrednio na własności strzeleckie i trudność operowania w trudnych warunkach Długość łuku czyli ATA (Axle To Axle) Wbrew polskiej nazwie nie jest to całkowita długość łuku tylko jak

      zobacz więcej »4


    • 2014-02-03, komentarzy (0)

      Książkowe niedźwiedzie - Bollywoodzki misiek Kiplinga

      Książkowe niedźwiedzie - Bollywoodzki misiek Kiplinga

      Po raz wtóry wyruszam w podróż sentymentalną do czasów dzieciństwa Tym razem z chłodnej kanadyjskiej doliny przenieśmy się w całkiem odmienny klimat &8211; do będących pod brytyjską jurysdykcją Indii W tychże Indiach w drugiej połowie XIX wieku urodził się Rudyard Kipling Brytyjczyk z krwi i kości który za sprawą swych hinduskich opiekunów poznał folklor tradycję i legendy tego egzotycznego kraju

      zobacz więcej »0


    • 2014-02-01, komentarze (3)

      Nemrod gościnnie o myślistwie łuczniczym

      Nemrod gościnnie o myślistwie łuczniczym

      BOWHUNTING ALBO MYŚLISTWO ŁUCZNICZEI Nemrod 73 Tym razem witam gościnnie i wspólnie z kolegą &8222;Irionem&8221; na jego blogu bo będziemy pisali o łuku i myślistwie łuczniczym które funkcjonuje już w myślistwie Europejskim i to tuż poza zielonymi granicami naszego Kraju Łucznictwo &8222;myśliwcze&8221; jak go onegdaj zwano jest domeną sympatycznej grupy członków koła łowieckiego &8222;Czapla&8221

      zobacz więcej »3


    • 2014-01-26, komentarzy (0)

      Trudny rok w naszym Kole Łowieckim

      Trudny rok w naszym Kole Łowieckim

      Trudny rok Koło łowieckie Bór w Tarnowie zakończyło sezon polowań zbiorowych jaki był ten rok Dla koła dla myśliwych i dla społeczności mieszkającej w łowisku gdyż ich zdanie również należy brać pod uwagę Podsumowując ten rok można rzec że był trudny a to z kilku nakładających się na siebie powodów Powiatowy lekarz weterynarii zamknął nam oba obwody łowieckie z powodu stwierdzenia przypadków wści

      zobacz więcej »0


Ogłoszenie płatne


daj ogłoszenie








|0.012|